Σάββατο 3 Ιουλίου 2010

Τιμές σπιτιών στην Αργολίδα


Σύμφωνα με πολύ έγκαιρη ενημέρωση από μεγάλη έρευνα εταιρίας που ασχολείται με δείκτες τιμών ακινήτων, οι πραγματικές τιμές πώλησης στα σπίτια στην Αργολίδα για το πρώτο εξάμηνο του 2010, βάση πραγματικών πωλήσεων και όχι βάση σεναρίων και φημών είναι:


α. 1.894 Ευρώ το τετραγωνικό για όλο το νομό κατά μέσο όρο (αρκετά υψηλή τιμή, που δικαιολογείται όμως από τις πολύ ακριβές τιμές στο παλαιό Ναύπλιο που φτάνουν και τα 3.000 Ευρώ το τ.μ. αλλά και τις πολύ ακριβές τιμές σε κατοικίες πολυτελείας στην Ερμιονίδα που μπορούν να φτάσουν και τα 10.000 το τ.μ. όπως αναφέρει και το realestatenews.gr/)


β. Από 1.700 Ευρώ ώς 2.100 Ευρώ το τετραγωνικό για νεόδμητα μέσα στο Ναύπλιο (ανάλογα τον όροφο, κλειστό πάρκινγκ, τζάκι, οροφοδιαμέρισμα, κοκ)


γ. Από 1.200 ως 2.500 το τετραγωνικό για σπίτια μέσα στο Ναύπλιο όχι νεόδμητα. Σε αυτήν την κατηγορία έχουμε μεγάλη απόκλιση μεταξύ του μέγιστου και του ελάχιστου διότι υπάρχουν και τα σπίτια στο παλαιό Ναύπλιο που δεν χάνουν την αξία τους. Μεσοσταθμικά στα σπίτια δεκαετίας η τιμή κυμαίνεται από 1.300 ως 1.500 ευρώ το τετραγωνικό.
Πάντως η Αργολίδα σύμφωνα με την μελέτη βρίσκεται σε αρκετά καλή κατάσταση σε σχέση με τους περισσότερους νομούς που οι τιμές έχουν ευτελιστεί και τα σπίτια δεκαετίας έχουν φτάσει να πωλούνται και κάτω από τα 1.000 το τ.μ.

4 σχόλια:

  1. Αυτά που γράφεις είναι μπούρδες. Τα νεόδμητα σπίτια στο ναύπλιο κοστίζουν τουλάχιστον 2.200 το τετραγωνικό και φτάνουν και στα 2.500. Ποιά κρίση και κουταμάρες, μια χαρά είναι οι τιμές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προφασιστείτε το αγοραστή και ρωτήστε σε διάφορες οικοδομές:
    1.Κύκνο 4ο όροφο με θέα το μπούρτζι.
    2.Απέναντι από τη ΔΕΗ
    3.Αλλά και μεζονέτες στην Άρια, Κούρτη, απέναντι από Νομαρχία.
    4.Ρωτήστε και για τιμές οικοπέδων, που μέσα στο Ναύπλιο δίσκολα κάποιος θα βρει αλλά στον Άγιο Αδριανό.

    Θα ζαλιστείτε από τις τιμές που θα ακούσετε (πάνω από 2500).
    Πάντως σε σχέση με Αθήνα Πάτρα αλλά και πολλές άλλες τουριστικές περιοχές είναι φτηνότερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καταρχήν στην Πάτρα είναι πολύ φθηνότερα από το Ναύπλιο. Επίσης στην Αθήνα είναι ανάλογα την περιοχή. Την Αθήνα δεν μπορείς να την βάλεις σε μια κατηγορία ολόκληρη. Όσον αφορά τις τιμές που λες (πάνω απο 2500, ασφαλώς, όταν ρωτάς κάθε ένας μπόρεί να ζητάει ότι θέλει. Πήγαινε με το ρευστό στο χέρι όμως και θα δεις πως πέφτουν 30% κάτω. Άλλο τι ζητάει ο καθένας, άλλο η διαπραγμάτευση. Εγώ σκεφτόμουν να πουλήσω ακίνητο. Πριν την κρίση (2008) ζητούσα 250.000. Η καλύτερη προσφορά που είχα ήταν στα 200.000 αλλά δεν το έδωσα, νόμιζα πως με ρίχνουν. Τους τελευταίους 15 μήνες η καλύτερη προσφορά που είχα ήταν..... 140.000 ρευστό. Βέβαια δεν το έδωσα, αλλά το πήρα απόφαση κιολας πως δεν πρόκεται να το δώσω για τα επόμενα 5-6 χρόνια όπως είναι τα πράγματα, έτσι αποφάσισα να το εκμεταλευτώ αλλιώς και το έχω νοικιάσει. Στο μέλλον βλέπουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή