Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

Πολλά λάθη ο Σαμαράς!!!


Ποιος θα το περίμενε πως ο αδιαφιλονίκητος νικητής των επόμενων εκλογών, ο αρχηγός της Ν.Δ., μετά από μια σειρά λαθών φαίνεται πως οδηγείται σε πολιτική αυτοκτονία και σε εμφανέστατη εκλογική συρρίκνωση της δύναμης του. Συνοψίζουμε τα 3 βασικότερα λάθη της κεντρικής πολιτικής γραμμής του.

1. Ισχυρίζεται στον Ελληνικό λαό πως πηγαίνει για την αυτοδυναμία στις προσεχείς εκλογές. Είναι δυνατόν να το πάρει ο Ελληνικός λαός στα σοβαρά με τέτοιους ισχυρισμούς? Όταν μάλιστα βλέπει στις δημοσκοπήσεις πως δεν μπορεί να μαζέψει ούτε 20%? Είναι τουλάχιστον γελοίοι οι ισχυρισμοί και προκαλούν μειδίασμα και αγανάκτηση και στον φανατικότερο υποστηρικτή του. Να θυμίσουμε πως ο αντίπαλος Βενιζέλος, έχει ήδη αντιληφθεί πως θα είναι η επόμενη μέρα των εκλογών, και για πρώτη φορά στην σύγχρονη ιστορία της Ελλάδος δεν προβαίνει σε τέτοιους ισχυρισμούς, αντιθέτως επιλέγει το δρόμο της αλήθειας, πως την επόμενη των εκλογών θα υπάρχει συγκυβέρνηση, ποντάροντας να εκτιμήσει ο λαός πως λέει την αλήθεια σε αντίθεση με τον αντίπαλο του που πετάει πυροτεχνήματα.

2. Μιλάει ακόμη με σθένος για επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου με δικούς τους όρους και με επίπλαστη αίσθηση τσαμπουκά έναντι των εταίρων και του ΔΝΤ. Όπως και πριν, έτσι και σε αυτήν την περίπτωση, ο Ελληνικός λαός γνωρίζει το ψεύδος του επιχειρήματος και το τζάμπα μάγκες που λανσάρεται. Όλοι γνωρίζουμε πολύ καλά τον ανήφορο που μας περιμένει μετά τις εκλογές, οπότε μόνο λαικισμός μπορεί να χαρακτηριστεί αυτή η στάση. Μάλιστα σε βαθμό που ο λαός πλέον δεν τρώει κουτόχορτο και αυτού του είδους οι δηλώσεις δεν κάνουν τίποτα παρά να διεγείρουν το συναίσθημα του κόσμου να τιμωρήσει αυτούς που σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές του μιλούν ακόμα με όρους προηγούμενων δεκαετιών. Καταφέρνει λοιπόν ο Σαμαράς και σε αυτήν την περίπτωση να βάζει ένα επιπλέον αυτογκόλ με αυτήν του την θέση που τον κατατάσσει στα όρια του γραφικού.

3. Τέλος η αδιαπραγμάτευτη θέση του Σαμαρά πως μη αυτοδυναμία σημαίνει ξανά κάλπες αποτελεί ωρολογιακή βόμβα για το μέλλον της χώρας και προκαλεί σοκ στην εκλογική συνείδηση του μέσου Έλληνα που ακόμη και τώρα βλέπει πως ο κατά πάσα πιθανότητα επόμενος πρωθυπουργός, δεν σκέφτεται τίποτα άλλο, παρά πως θα διασφαλίσει την πρωθυπουργική του καρέκλα. Κυριολεκτικά ανατρέπει τάσεις και δημιουργεί νέα ρεύματα επιρροής και πολιτικής προτίμησης. Το συγκεκριμένο επιχείρημα χρησιμοποιήθηκε κατά κόρον στο παρελθόν από πολλές πολιτικές δυνάμεις οι οποίες βρίσκονταν δημοσκοπικά 1-2 % πριν την αυτοδυναμία, οι οποίες και βοηθήθηκαν από αυτό τον εκβιασμό, ΠΟΤΕ όμως από πολιτική δύναμη που συγκεντρώνει 20%. Δεν είναι σίγουρο λοιπόν πως θα έχει πάλι τα ίδια αποτελέσματα και δεν θα μετατραπεί σε μπούμερανγκ εξαφανίζοντας ακόμα και αυτούς που υπό άλλες συνθήκες θα ψήφιζαν τον Σαμαρά. Επαναλαμβάνω όλα αυτά μας δίνουν την αίσθηση του γραφικού στα όρια του αστείου.

Συνοψίζοντας, θεωρούμε πως ο Σαμαράς, αρκούσε να ακολουθήσει την πολιτική του ώριμου φρούτου και να εκλεγεί πανηγυρικά πρωθυπουργός με μια διαφορά της τάξης του 10 -15 % από το ΠΑΣΟΚ, και με μεγάλη πιθανότητα αυτοδυναμίας. Ωστόσο, τα διαδοχικά λάθη κεντρικής στρατηγικής που έχει κάνει το τελευταίο διάστημα, αλλάζουν το κλίμα και ξαναβάζουν το ΠΑΣΟΚ στο παιχνίδι. Τα αυτογκόλ είναι τόσα πολλά και τόσο εμφανή, που μας βάζουν σε υποψίες ακόμη και για το κατά πόσο είναι ακούσια ή ηθελημένα. Οι εκπλήξεις τελικά σε αυτές τις εκλογές δεν θα έχουν τελειωμό. Φαντάζεστε μετά από όσα έγινα τα τελευταία 3 χρόνια, να ξαναδούμε πάλι το ΠΑΣΟΚ κυβέρνηση?

Υ.Γ. Μην ξεχνάμε και την υπερμέγιστη κολωτούμπα του Σαμαρά υπερ του νέου Μνημονίου...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου