Πέμπτη, 17 Μαΐου 2012

Και τώρα η ώρα του λαού!!!

Μετά από τις εκλογές στις 6 του Μάη και 10 τραγελαφικές μέρες που ακολούθησαν έκτοτε, καταφέραμε να οδηγηθούμε ξανά σε εκλογές σε 3-4 εβδομάδες. Άραγε κατάλαβε κανείς ποιο ήταν το μήνυμα του λαού σε αυτές τι εκλογές ή όχι; Θα δείξουν κάτι διαφορετικό οι επόμενες εκλογές σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα και γιατί? Γιατί να ψηφίσει κάτι διαφορετικό ο πολίτης;
Τι είδαμε λοιπόν στις προηγούμενες εκλογές; 
Είδαμε το αδιαφιλονίκητο φαβορί που οι δημοσκοπήσεις έδειχναν στο 25-26 %και οι ίδιοι ανέμεναν να φτάσουν ακόμα και στο 28%, τελικά να πατώνει και μετά βίας να πιάνει το 18%. Ο δε Σαμαράς έφαγε τέτοια σφαλιάρα που ακόμα προσπαθεί να συνέλθει.
Ο Βενιζέλος από την άλλη έπεσε στα Τάρταρα, ο Καρατζαφέρης έμεινε απ' έξω, οι δε Καμένος, Κουβέλης, Χρυσή Αυγή εκτινάχθηκαν στα ύψη, και τέλος ο μεγάλος νικητής Τσίπρας έφερε την Αριστερά στην δεύτερη θέση και έγινε ο κυρίαρχος του παιχνιδιού. Γνωστά όλα τα παραπάνω.
Ποιο λοιπόν ήταν το μήνυμα των εκλογών και γιατί δυσκολεύονται τόσο πολύ να το αναγνώσουν ορισμένοι πολιτικοί αρχηγοί? Εκτιμούμε πως αυτοί που δεν διάβασαν το μήνυμα που τους έστειλε ο λαός όλες αυτές τις μέρες των διαπραγματεύσεων, θα φάνε με την σειρά τους ένα μεγάλο χαστούκι στις επόμενες εκλογές και στο τέλος θα μείνουμε όλοι με την απορία πως έγινε και πάλι επιστρέψαμε εκεί από όπου είχαμε ξεκινήσει. Πως δηλαδή χάσαμε άλλη μια ιστορική ευκαιρία για μια διαφορετική διακυβέρνηση. Εξηγούμαστε.
Δεδομένο είναι πως ο λαός καταψήφισε την πολιτική του μνημονίου. Επίσης καταψήφισε και γενικότερα το δικομματισμό, άσχετα αν η Ν.Δ, δεν είχε αντικειμενικές ευθύνες για την διακυβέρνηση των δύο τελευταίων  χρόνων, το πλήρωσε και αυτή το μάρμαρο εξαργυρώνοντας αμαρτίες του παρελθόντος και αστοχίες της τωρινής του ηγεσίας τις οποίες είχαμε τονίσει και πριν τις εκλογές του Μαίου.
Επίσης ο λαός έδειξε ξεκάθαρα το δρόμο της συγκυβέρνησης. Έθεσε τέλος στις πανίσχυρες μονοκομματικές κυβερνήσεις και επέβαλε την συνεργασία. Μάλιστα επέβαλε μια συνεργασία η οποία θα προϋποθέτει και συμμετοχή των λεγόμενων μικρών κομμάτων, ενός ή περισσοτέρων, υποχρεωτικά με ενεργό και κύριο συμμετοχικό ρόλο. Τέλος ο λαός ψήφισε υπέρ της Ευρωπαϊκής προοπτικής της χώρας και της παραμονής στο Ευρώ. Δεδομένο ήταν πως αυτό θα γίνει μέσα από συμπληγάδες και θυσίες, ωστόσο δεν δόθηκε λευκή επιταγή σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ να διαχειριστούν πάλι μόνοι τους τις τύχες τις χώρας, παρά τους έβαλε μπάστακα και ένα άλλο κόμμα με διαφορετικές κατευθύνσεις (όποιο τέλος πάντων από τα υπόλοιπα θα κατάφερναν να συνεργαστούν και ειδικά το Τσίπρα που σάρωσε σε ποσοστά) , προκειμένου όχι πλέον ως αντιπολίτευση, αλλά μέσα από την ίδια την κυβέρνηση να ελέγχουν το κυβερνητικό έργο, να συμμετέχουν σε αυτό προς όφελος των πολιτών και να βάζουν τροχοπέδη όπου ξεπερνιούνται τα όρια της ανοχής του λαού. Μάλιστα τους έδωσε το μέγιστο όπλο, ανά πάσα  ώρα και στιγμή θα έχουν την δυνατότητα να εκβιάζουν με άρση της εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και εκλογές. Με αυτό τον τρόπο λοιπόν θα μπορούσαν να οδηγούν προσεχτικά το καράβι και να βάζουν φρένο κάθε φορά που πηγαίνει στα βράχια και πλάτη, κάθε φορά που τρέχει στην ανοιχτή θάλασσα.  Αυτό εκτιμούμε πως ήταν το μήνυμα των εκλογών συν το γεγονός πως είχαμε μια αύξηση της ακροδεξιάς εξαιτίας του προβλήματος των λαθρομεταναστών αλλά και του γεγονότος πως ο πολίτης σε περιόδους κρίσεις βρίσκει απάνεμο λιμάνι σε εθνικιστικά κινήματα που του τονώνουν το πατριωτισμό του. Πως όμως αντέδρασαν τα κόμματα μετά τις εκλογές:
Καταρχήν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ακολούθησαν κοινή γραμμή. Είπαν ναι σε όλα τα σενάρια κυβέρνησης, με μια προϋπόθεση, Η Ελλάδα να ακολουθήσει Ευρωπαϊκή πορεία μέσα στην Ευρωζώνη και στο Ευρώ. Ποιος άραγε διαφωνεί με αυτό? Θα πει κάποιος το ΚΚΕ. Βέβαια αποδείχτηκε πως μάλλον και άλλοι διαφωνούν αν και δεν το είπαν ξεκάθαρα. Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, άκουσον άκουσον, προσφέρθηκαν ακόμα και να στηρίξουν αυτοτελή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς καμία δική τους συμμετοχή, αρκεί να στηρίζονται τα παραπάνω επιχειρήματα. Επί ματαίον...
Το ΣΥΡΙΖΑ με την σειρά του καταρχήν είπε πως θέλει αριστερή κυβέρνηση με αρχηγό την Παπαρήγα... Να γελάσω τώρα ή να γελάσω αργότερα αναρωτιέται ο αρθρογράφος? Προφανώς μας δουλεύει. Ακολούθως ο ΣΥΡΙΖΑ προσήλθε στις συζητήσεις αρνούμενος κάθε συνεργασία, οδηγώντας την χώρα ως αυτόχειρας στις επόμενες εκλογές. Βασιζόμενος στις δημοσκοπήσεις που τον θέλουν τις επόμενες εκλογές να παίρνει 25%!!! Αδιαφορώντας για την ακυβερνησία λες και ακόμα ήταν το 6ο κόμμα της Βουλής με ποσοστό 3,1%. Ίσως δεν τους ενημέρωσαν καλά. Επίσης εκτοξεύτηκαν κάτι θεωρίες για δέσμευση καταθέσεων πάνω των 20.000 Ευρώ, ήρθε ξανά στην επιφάνεια η θέση του ΣΥΡΙΖΑ για αυτοπροσδιορισμό των ΣΚΟΠΙΩΝ με όποιο όνομα θέλουν, δηλαδή ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ (θυμίζουμε έχουμε σύνοδο του ΝΑΤΟ για αυτό το θέμα σε λίγες μερες), και άλλα πολλά ευτράπελα που περισσότερο θυμίζουν παιδική χαρά παρά κόμμα που το εμπιστεύτηκαν το 16% των Ελλήνων ως δεύτερο κόμμα. Χωρίς να αναλύσουμε περαιτέρω τις κινήσεις του ΔΗΜΑΡ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων, συνοπτικά θεωρούμε πως κινήθηκαν στο ίδιο πλαίσιο με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΔΗΜΑΡ είπε αν είναι μέσα ο ΣΥΡΙΖΑ ερχόμαστε και εμείς, τέλος ο ΚΑΜΕΝΟΣ αρνήθηκε να μιλήσει με τον οποιοδήποτε λες και είναι ο νέος Καραμανλής,  είχε δε και το περίφημο επεισόδιο με το non paper της Προεδρίας της Δημοκρατίας. Η Χρυσή  Αυγή με την σειρά της είχε το περίφημο επεισόδιο με το Εγέρθητι και επίσης είδαμε για πρώτη φορά τα πρόσωπα των Βουλευτών της και ακούσαμε το λόγο τους, κάτι που νομίζω τους ξεσκέπασε και απογοήτευσε τον κόσμο.
Που οδηγούμαστε λοιπόν;
Η άποψη μας είναι πως στις επόμενες εκλογές και θα μιλήσουμε με νούμερα 25 μέρες νωρίτερα και απέναντι στις υποτίθεται δημοσκοπήσεις, θα έχουμε τα παρακάτω αποτελέσματα.
ΝΔ 25%-27%, ΠΑΣΟΚ 18%-20%, ΣΥΡΙΖΑ 8%-10%, ΚΚΕ 8%, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ: 6%-8%, ΔΗΜΑΡ 6%-8%, ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 3%-4%, ΛΑΟΣ 3%-4%
Δεδομένου όλων των παραπάνω ατοπημάτων των μικρών κομμάτων που φάνηκαν ανέτοιμα να αναλάβουν ευθύνες και επίσης του γεγονότος πως με τις πρώτες εκλογές εκτονώθηκε η βαλβίδα της απογοήτευσης και της αντίδρασης ακόμα και των πιο φανατικών οπαδών των δυο μεγάλων κομμάτων, τέλος του γεγονότος πως όλη αυτή η πίεση από την Ευρώπη και τα ΜΜΕ φαίνεται να αποδίδει, θεωρούμε πως θα υπάρξει συσπείρωση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, τα οποία θα συγκεντρώσουν 45% μαζί και σχεδόν 200 έδρες. Θα καταφέρουν λοιπόν εκτιμούμε να κάνουν μια παντοδύναμη κυβέρνηση μόνοι τους χωρίς συνιδιοκτήτες και με την απόλυτη εξουσία να φέρουν εις πέρας ακόμα βαρβαρότητα μέτρα χωρίς κανένα έλεγχο και με λαϊκή νομιμοποίηση. Ο κύριος Τσίπρας θα μοιάζει σαν παλιό ανέκδοτο την επόμενη των εκλογών και από τον μεγάλο νικητή θα εξελιχτεί στον μεγάλο ηττημένο. Για φανταστείτε την εξέλιξη που περιγράφουμε!!!!
Ποιος άραγε θα είναι ο μεγάλος υπεύθυνος αν έχουμε μια τέτοια τροπή των γεγονότων: Δεν θα είναι ο πολύς κύριος Τσίπρας που αντί να σεβαστεί το λαό και να κοντρολάρει την κυβέρνηση μέσα από ένα θεσμικό ρόλο έχοντας το δικαίωμα του βέτο μέσα σε αυτήν, προτίμησε να σύρει τον λαό σε νέες εκλογές, στις οποίες λογικά ο λαός δεν θα μπορέσει για δεύτερη φορά να αντισταθεί και να ψηφίσει τον Τσίπρα ή τον Καμένο, οι οποίοι ήδη μοιάζουν σαν καρικατούρες στα μάτια του, αλλά θα πέσει θύμα των εκβιασμών... Δεν θα είναι ο κύριος Τσίπρας o υπεύθυνος;;;

Η πρόβλεψη πως το ΛΑΟΣ θα μπει στην επόμενη βουλή πηγάζει από την δυσαρέσκεια του κόσμου από τις πρακτικές της Χρυσής Αυγής όλες αυτές τις μέρες. Θεωρούμε ένα μικρό ποσοστό θα επιστρέψει στο ΛΑΟΣ ικανό να το οδηγήσει μέσα στην βουλή.
Ας περιμένουμε λοιπόν να δούμε αν θα επαληθευτούν όλες οι παραπάνω προβλέψεις. (Ήδη αναρωτιέμαι ποιοι τελικά είναι οι δωσίλογοι σε αυτήν την χώρα, μάλλον ποιοι άλλοι, οι οποίοι σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές που διανύουμε και έχοντας τα χέρια τους τα ηνία των εξελίξεων, τζογάρουν με την σειρά τους για ωφελιμιστικούς σκοπούς) 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου